yara-logo

Pressemelding

Yara kjøper Miljø-Teknologi AS og utvider tilbudet på lukt- og gass reduksjonsløsninger!

yara-logo

 

Oslo, 20. mai 2017:
Yara har inngått en avtale om oppkjøp av Miljø-Teknologi AS. Selskapet, som er norsk, har spesialisert seg på luft- og gassrensing.    


Miljø-Teknologi ble grunnlagt av familien Steinde i 1994 og har siden oppstarten vært en pioner innen feltet gass- og luktreduksjon. Bedriften tilbyr en rekke egenutviklede teknologiske løsninger som for eksempel scrubbere, biofilter, fotooksidasjonsanlegg og aktive kullfilter. Miljø-Teknologi AS har til nå levert over 2000 anlegg takket være deres unike serviceavdeling med over 35 serviceruter i både Norge og Sverige. Deres veletablerte servicenettverk sikrer en god og pålitelig leveranse for kunden.

”I 1994 snakket nesten ingen om luktreduksjon, så vi har måttet både utvikle produkter og bygge opp markedet selv. Vi er svært fornøyde med det vi har utviklet og bygget opp i løpet av disse 23 årene, og som nå kan videreutvikles og videreføres i internasjonale markeder”, sier Vegard Steinde.

“Med dette vil Yara få et komplett tilbud av teknologier for identifisering, forebygging og fjerning av lukt og H2S i kommunal og industriell sektor”, sier Joacim Christiansen, Business Unit Manager i Industrial Nitrates i Yara.

Lukt er til sjenanse i nærmiljøet, og har i dag fått  et større fokus. Miljødirektoratet har derfor laget en luktveileder som Fylkesmannen bruker som veileder ved nye utslippstillatelser. H2S er gassen man refererer til i sammenheng med avløpsanlegg Ettersom gassen både er illeluktende, giftig og etsende, skaper den problemer for kommuner og bedrifter som driver avløpsbehandling.

Yara har levert løsninger for kontroll av H2S i avløpsvannet i over 20 år og i de siste årene også tilbudt løsninger for reduksjon av farlige og illeluktende gasser.

“Dette oppkjøpet gir Yara en enda sterkere posisjon innenfor luktkontroll og fullservicekonsepter. Dette vil gjøre det mulig for oss å hjelpe kommuner og industrier rundt om i verden med å nå miljømålene sine på en pålitelig og kostnadseffektiv måte,” sier Christiansen.

Oppkjøpsprosessen skal ferdigstilles i september 2017. Miljø-Teknologi sitt team vil fortsatt betjene sine kunder fra sine kontorer i Skien.

 


Kontakt

Estíbaliz López, Marketing Director, Industrial
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Om Yara

Med sine produkter, løsninger og sin kunnskap og erfaring bidrar Yara til å forbedre lønnsomheten for bønder, distributører og industrikunder på en ansvarlig måte, der Jordens ressurser og miljø ivaretas og beskyttes.

Våre gjødselprodukter, gjødslingsprogrammer og teknologier gir større avkastning og bedre produkter med mindre påvirkning på miljøet. Industriløsningene våre gir bedre luftkvalitet ved å redusere utslippene fra industri og transport og er en viktig del av fremstillingen av en lang rekke varer. Vi jobber hele tiden med å skape en kultur som gir trygghet for både medarbeidere, leverandører og lokalsamfunn.

Yara ble grunnlagt i 1905 for å løse problemet med økende matmangel i Europa. I dag har selskapet en verdensomspennende tilstedeværelse med over 15 000 ansatte og salg til mer enn 160 land.

www.yara.com

ring knapp hjem knapp epost knapp

Vi svarer gjerne på dine spørsmål om lukt og luktrensing!
 Kontakt oss så hjelper vi deg med gode råd og en optimal løsning.

Følg oss på: Miljø-Teknologi på Facebook Miljø-Teknologi på LinkedIn

Miljø-Teknologi AS
Rødmyrsvingen 82
N-3740
Skien
Norge

Postadresse:
P.O.Box 2558
N-3702 Skien
Norge